Village

Sint-Genesius-Rode

Van woensdag 5 juli tot vrijdag 7 juli verdwijnen we even van de planeet in de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode). Met een paar geëngageerde kunstenaars en inspirerende changemakers onder de arm geven we onze utopie vorm. Dé ideale formule om je zomer op een duurzame manier in gang te trappen!

Je kiest één kunsttraject dat als een rode draad doorheen je verblijf in de Boesdaalhoeve loopt. Geen zorgen, je hoeft geen creatieveling te zijn, iedereen zal iets naar z’n gading vinden!

We beginnen eraan in de Boesdaalhoeve op woensdag 5 juli tussen 9u en 10u.

5.6.7 juli

Programma

woensdag en donderdag
5 & 6 juli

kick-off: The youth revolution has started

Ergys Brocaj

Er is een jongerenrevolutie in zicht. Een jongerengeneratie zal het roer van onze samenleving overnemen en verouderde structuren omverwerpen. Ze noemen zichzelf ‘changemakers’ en politici weten dat ze eraan komen.

My Utopia is een nieuw jongerenproject dat niet enkel óver jongeren, maar ook mét jongeren praat. Ze hebben één doel: verandering. It’s time to fight for your Utopia!
traject 1: flashmob / impro

Improcomedy Caque


Dit traject werd geannuleerd
traject 2: graffiti

Wallboys

Bram van Wallboys neemt je mee op een utopische verftrip langs verschillende graffiti-technieken. Al heb je nog nooit een spuitbus van dichtbij gezien, je wordt gegidst in de wereld van stencils, tags, throw-ups, figuurtjes en kleurvlakken.

Of je nu typografisch, abstract of realistisch gestalte wil geven aan je dromen … We maken een graffitikunstwerk met een duidelijke schreeuw naar de toekomst!
traject 3: beweging / muziek

Anneliese Billen

Een onmogelijke opdracht. Op 2 dagen een complexe theatertechniek (viewpoints) onder de knie krijgen én een collectieve vorm vinden voor een utopische wereld. Maar is het realiseren van onmogelijke opdrachten niet de uitgesproken manier om tot een betere wereld te komen?

Anneliese Billen studeerde in 2016 af aan de toneelacademie van Maastricht. Sindsdien doceert ze drama en maakte ze uiteenlopende voorstellingen.

vrijdag
7 juli

Van Sint-Genesius-Rode...

Op vrijdag trekken we in kleinere groepen per fiets van Sint-Genesius-Rode naar Leuven. We bezoeken organisaties en bedrijven, ontmoeten geëngageerde denkers en doeners en proeven de mogelijkheden van een duurzame toekomst.
...met de fiets...

Elke groep doet onderweg een aantal boeiende ‘future proof’ stopplaatsen aan. De 4 kernthema’s van Future Proof (money, planet, power en society) vormen daarbij onze leidraad.

Voor wie fietsen niet mogelijk is, voorzien we een alternatief. Laat ons dit bij je inschrijving weten via 'opmerkingen'.
...naar Leuven.

’s Avonds arriveren we geïnspireerd en vol goesting in Leuven, waar we de dag afsluiten met frisse pint onder de sterrenhemel.