zondag 28/10

Bestel je ticket

Niet meer twijfelen – gewoon doen! Ga naar onze bestelpagina en reserveer je ticket.Een duurzame, vegetarisch lunch is inbegrepen in de prijs.

Het dagprogramma

Stippel je route uit met deze handige roadmap.

Bewoners Stelplaats

HAPpening

Met Collectief z.a.t. – 10u30-11u30

Stelplaatsbewoner Collectief z.a.t. zet je aan het koken met enkele onbekenden in een keuken die niet de jouwe is. Wat gebeurt er in een keuken waar geen hiërarchie heerst of waar niemand weet in welke schuif het bestek ligt? ‘Zullen we de paprika in reepjes of in stukjes snijden? Een ode aan het kleine ontmoeten.

Boucif Custom Bikes

Doorlopend vanaf 10u

Ontdek bij BCB hoe je een fietsband oplegt en je remmen aanspant. Wil je onder begeleiding je eigen fiets herstellen? Laat je ondersteunen door de fiets-wizards van de Stelplaats.

Scheefdruk

Doorlopend vanaf 10u

Neem je graag een zelfgemaakt souvenir van Future Proof mee naar huis? Loop dan zeker even binnen bij Scheefdruk en zeefdruk je eigen totebag, groentenzakje of kledingstuk.

Vlaamse kortfilms

10u

Vlaamse kortfilms die telkens op hun manier een link leggen met het leven in de stad.

Swapping

Kleding die je al een jaar niet hebt aangehad, ga je hoogstwaarschijnlijk niet meer dragen. Grote kans dat het niet meer perfect past, dat het je niet meer goed staat of gewoon niet meer je stijl is. Maak er iemand anders gelukkig mee en breng ze mee naar Future Proof. Wie weet vind je zelf wel dat uniek nieuw stuk!

Documentaire ‘Plannen voor plaats’

Van Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck – 14u

In ‘Plannen voor plaats’ nemen Nic Balthazar en Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck je mee op een tocht door Vlaanderen, op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving. Willen we onze klimaat- en energiedoelstellingen halen, volgende generaties een toekomst bieden en de biodiversiteit vrijwaren, dan moeten we immers anders gaan nadenken over wonen en bouwen, over ontwikkeling en mobiliteit. De film laat zien dat die mindswitch niet in het teken hoeft te staan van bezuiniging, versobering of verlies, maar juist de sleutel kan bieden tot een aangenamere, gezondere, beter uitgeruste en meer inclusieve leefomgeving.

Pepijn Kenis en Eric Corijn houden nadien een nabespreking en geven hun eigen kijk op deze documentaire. Pepijn Kennis is coördinator bij Toestand vzw. Zij zetten in op reactivering van leegstaande of vergeten gebouwen, terreinen en (publieke) ruimten door middel van tijdelijke en autonome socioculturele centra. Eric Corijn is Emeritus Hoogleraar sociale en culturele geografie en deskundige stedelijke planologie.

Slotmoment

16u

We blikken samen terug op ons vierdaags festival. Blijf erna gerust nog wat hangen voor een laatste drankje.