vrijdag 26/10

Het dagprogramma

Plan je route met deze handige roadmap.

Tour des alternatives

14u

 Leer Leuven op een alternatieve manier kennen. We gaan op bezoek bij Miss Miyagi, de Open Gym, Jeugdhuis Sojo, CSA boerderij en de Foodhub. Tijdens het fietsen krijg je ook nog heel wat leuke nieuwtjes mee. Graag eigen fiets meebrengen. Geen fiets? Geef ons een seintje!

Docu ‘What happened in the tent’

Documentaire van Roel Nollet en Majd Khalifeh – 19u30

Deze documentaire gaat op zoek naar de verbindende kracht van circus. Een uitwisselingsproject tussen twee circusscholen, één uit Palestina en één uit Molenbeek, brengt twee groepen jongeren uit kwetsbare gebieden samen. Elk hebben ze hun eigen verhalen over de manier waarop hun leefomgeving in beeld wordt gebracht. Vanaf het moment dat ze in het circus binnenstappen, verandert hun wereld. Circus betekent voor hen niet enkel kunstjes en bewegingen, maar een manier om de uitdagingen van de samenleving waarin ze leven aan te pakken. Na de screening volgt een getuigenis van een deelnemer aan het uitwisselingsproject.

 De kiezer beslist

 Met Het Nieuwstedelijk – 21u30

Stukjes politieke taal, geijkte uitspraken, die altijd terugkomen, bij eender welke politicus, in eender welk debat: ‘De kiezer beslist’, ‘het is een signaal’,’ dat moeten we aanpakken’,… Op basis van deze politieke platitudes maakten theatermakers Adriaan Van Aken en Matthias Van de brul samen met muzikant en componist Joris Caluwaerts een audiowerkstuk in zes delen. Op Future Proof komen ze dit aan jou voorstellen.