donderdag 25/10

Bestel je ticket

Niet meer twijfelen – gewoon doen! Donderdag is helemaal gratis. Ga naar onze bestelpagina en reserveer je gratis ticket. Dan krijg je van ons een duurzame, vegetarisch maaltijd!

Het dagprogramma

Stippel je route uit met deze handige roadmap.

Coffee with the Future

Naar concept van Act4Change – 14u

Maak kennis met duurzame projecten door en voor jonge voortrekkers.

GROENDAKEN IN PALESTINA

Greening The Camps houdt zich bezig met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van organische dakboerderijen door en voor vluchtelingen in Palestijnse vluchtelingenkampen in Jordanië.

OPEN GYM

Open Gym bouwt sportconstructies uit herbruikte materialen, zo ecologisch en circulair als maar kan. Door sporters, voor iedereen. Een plek waar elke Leuvenaar zich fysiek en mentaal kan ontplooien.

De kracht van coöperaties

Met Dirk Vansintjan – 14u en 15u

Over coöperaties als democratie. Dirk Vansintjan is bestuurder en projectmedewerker van Ecopower. Daarnaast is hij mede-oprichter en voorzitter van REScoop.eu, de koepelorganisatie voor Europese energiecoöperaties, en richtte hij ook de Vlaamse en Belgische REScoop mee op.

Think Core

14u

CORE is een team van innoverende ingenieurs die projecten rond efficiënt en duurzaam energiegebruik ontwikkelen en ondersteunen tot hun realisatie.

Zero Waste

Met Vanessa Debruyne – 16u-18u

Kun je leven zonder afval? Schrijver en activist Vanessa Debruyne gaat met studenten in gesprek over de Zero Waste beweging en alle straffe acties die in ons land worden georganiseerd tegen zwerfvuil, wegwerpplastiek en onnodige verpakkingen.

Vanessa geeft lezingen en praktische workshops over hoe je het afval in je eigen huishouden kunt schrappen. Ze organiseert zero waste cafés vol inspiratie voor wakkere burgers, horecazaken, winkels en afvalintercommunales. Ze springt op de barricades voor Plastic Attacks, trekt haar handschoenen aan voor opruimacties en biedt overheden en bedrijven ook persoonlijke zero waste coaching aan.

Even slikken. Hoe kiezen voor duurzame voeding?

20u-22u

Een uitdagend debat waarin zowel het perspectief van de consument als de producent aan bod komt. Centrale vragen zijn: Wat is duurzaam voedsel eigenlijk? Welke uitdagingen en opportuniteiten ondervinden producenten en consumenten? Wat is er nodig voor een transitie naar een duurzaam voedingssysteem?

Line-up:

Tessa Avermaete, KU Leuven, specialist Bio-Economie
Veerle Mommaerts, Bayer Crop Science, Food Chain Manager
Jelle Goossens, Rikolto, Communications Officer
Tom Troonbeeckx, Het Open Veld, CSA-landbouwer
Moderator: Marieke Vanschoonhoven van EOS tracé