About

Future Proof

Future Proof is een jaarlijks event voor en door jongeren.

Eén doel.

We bouwen aan oplossingen voor de ecologische, economische en sociale uitdagingen waar onze wereld vandaag voor staat en we trekken er de muren van onze Utopia mee op. Voor onze bouwplannen gaan we te rade bij frisse, al dan niet welriekende, maar vooral jonge, inspirerende changemakers die in hun dagelijks leven hun eigen Utopia fabriceren.

Geen naïeve dromerijen, maar doordacht engagement en positieve alternatieven!

We werken rond vier thema’s:

Money Proof

What do we want? Een duurzaam economisch systeem! When do we want it? Now!

Markten in steden bloeien. Een spel van geven en nemen, witte en zwarte kassa’s, subsidies en grote bedrijven. Geld drijft een stad en deze changemakers leggen uit hoe we een economie kunnen uitbouwen in teken van de toekomst.

Planet Proof

Het klimaat en hoe het te redden voor het te laat is?

We produceren en masse plastiek, sorteren ons te pletter en laten voedsel verrotten terwijl mensen verhongeren. Dat kan anders! Een Future Proof Planet is mogelijk.

Society Proof

Samenleven in een complexe maatschappij, ça marche?

De kloof tussen rijk en arm wordt dieper en er wordt geknabbeld aan onze sociale voorzieningen. Toch bloeit er héél wat in héél wat steden. Wij laten changemakers aan het woord over verandering van onderuit.

Power Proof

Participatieve democratie krijgt een gezicht in de stad.

Burgerparticipatie, volkstuintjes, deeleconomieën. Als het volk kiest, kiest het voor samen. En samen, dat is iedereen.

Bestel tickets

Veel vrijwilligers!

Future Proof is een samenwerking tussen Broederlijk Delen en Oxfam Wereldwinkels.

Het programma wordt in elkaar gebokst door een bende jonge, creatieve vrijwilligers.

Oxfam-Wereldwinkels is een democratische vrijwilligersbeweging die door haar strijd voor een rechtvaardige wereldhandel opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven.
Broederlijk Delen streeft naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen. En toch leven er mensen in armoede. Delen en herverdelen. En investeren in de eigen plannen van de armste gemeenschappen in het Zuiden. Dat is voor ons de oplossing.

Word vrijwilliger